9 Haziran 2012

Rusya farklı başladı!

EURO 2012'nin ikinci mücadelesinde A Grubu'nun iddialı ekiplerinden Rusya, Çek Cumhuriyeti'ni 4-1 ile geçerek şampiyonanın ilk gününün ardından grup lideri oldu.


1-1 berabere biten Polonya-Yunanistan karşılaşmasının ardından 40 bin kişilik Municipal Stadı'nda oynanan ve İngiliz hakem Howard Webb'in yönettiği karşılaşmada Rusya maç boyunca etkili ve üstün bir oyun sergileyerek Dzagoev(2), Shirokov ve Pavlyuchenko'nun golleriyle Çek Cumhuriyeti'ni 4 golle devirdi. Çekler'in tek golünü ise Vaclav Pilar kaydetti.

Maça Çek Cumhuriyeti hızlı başlasa da ilk 10 dakika geçildikten sonra oyuna hakim olmaya başlayan Rusya dakikalar 15'i gösterdiğinde Alan Dzagoev'in attığı golle 1-0 öne geçti. Kerzhakov direkten dönen topuna ceza sahası içinde tamamlayan Dzagoev topu filelere gönderdi. Andrei Arshavin nefis bir ara pasında arka direkte kendini unutturan Roman Shirokov şık bir vuruşla Petr Cech'i mağlup etti ve skoru 2-0'a taşıdı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda ayağa kalkmaya çalışan Çek Cumhuriyeti, Rusya savunmasının çizgi halinde olduğu bir anda Jaroslav Plasil'in ara pasıyla hareketlenen Vaclav Pilar'ın golüyle farkı bire indirdi. Ancak hakimiyetini kaybetmeyen Rusya önce Dzagoev'in ikinci golüyle ardından da Pavlyuchenko'nun şık golüyle maçın skorunu belirledi: 4-1.

Böylelikle A Grubu'nda liderliğe yükselen Rusya gruptan çıkma adına büyük avantaj elde etti. Çek Cumhuriyeti ise aldığı mağlubiyetle grubun son sırasında yer aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder