28 Şubat 2013

Terim'e 3 maç ceza!

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Orduspor maçındaki olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevkedilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in cezası açıklandı. PFDK, Terim'e 3 maç ceza verdi.


PFDK cezaları açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Orduspor maçında tribüne gönderilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 maç ve 30 bin lira, antrenör Hasan Şaş'a ise aynı gerekçeyle 1 maç ve 10 bin lira ceza verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nda yapılan açıklamada;

GALATASARAY A.Ş. teknik sorumlusu FATİH TERİM'in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi, ihraç sonrası ve müsabaka esnasındaki sportmenliğe aykırı hareketleri ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. antrenörü HASAN GÖKHAN ŞAŞ'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oy çokluğu)

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. antrenörü ÜMİT DAVALA hakkında, tedbire uymamaya iştirak nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. idarecisi ŞÜKRÜ HANEDAR hakkında, tedbire uymamaya iştirak nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA" karar verilmiştir.

Terim, Galatasaray'ın Orduspor ile oynadığı maçın devre arasında hakeme gösterdiği tepki nedeniyle tribüne gönderilmişti. Deneyimli teknik adamla birlikte yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala ile idari koordinatör Şükrü Hanedar da disiplin kuruluna sevk edilmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder