7 Mart 2013

FENER TURU YARILADI!

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Viktoria Plzen'i Webo'nun kafa golüyle 1-0 mağlup ederek rövanş için avantajlı bir sonuç elde etti.


UEFA Avrupa Ligi 3. Tur ilk maçında Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nde Viktoria Plzen ile karşı karşıya geldi.

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın 81. dakikasında Webo'nun kafa golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan Fenerbahçe, 14 Mart'ta Şükrü Saracoğlu'nda oynayacağı maç için avantajlı bir skor elde etti. 38. dakikada Plzen'li Rajtoral'un sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.

Ev sahibi Viktoria Plzen karşılaşmaya, Kozacik, Reznik, Prochazka, Rajtoral, Cisovsky, Horvath, Darida, Kovarik, Kolar, Duris ve Bakos ilk 11'yle başlarken, Fenerbahçe de karşılaşmaya; Volkan, Bekir, Yobo, Ziegler, Gökhan, Mehmet Topal, Cristian, Selçuk, Sow, Kuyt ve Webo ile başladı.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümü orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, her iki takım da etkili bir atak gerçekleştiremedi. Sarı-lacivertli takım kaleyi iki şutla uzaktan yokladı ama tehlikeli bir pozisyon meydana gelmedi. Rakip yarı alanda pres yapan ve kaptığı toplarla Plzen kalesinde tehlike yaratmak isteyen Fenerbahçe, 29'da ceza sahasının hemen önünden bir serbest vuruş kazandı. Baroni'nin vuruşunda top barajdan geçmedi.

Fenerbahçe üst üste rakip kalede pozisyon arasa da 38. dakikada Plzen çok tehlikeli geldi. Kaleci Volkan'ın pasında Selçuk'ın topu kaptırmasıyla oluşan atakta, Rajtoral kaptığı topla ceza alanına girer girmez çok sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü. Atağın devamında Fenerbahçe savunması zor anlar yaşasa da son pozisyonda top auta gitti.

42'de Fenerbahçe tehlikeli geldi. Sağ kanattan etkili gelen Sarı-lacivertlilerde Sow'un ceza alanına çevirdiği topa kötü bir vuruş yapan Kuyt, meşin yuvarlağı auta gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, her iki takımın da birer tehlikeli pozisyonu vardı. İlk 45 dakika golsüz sona erdi.

İkinci yarının ilk dakikalarında tehlikeli atak meydana gelmezken, Fenerbahçe 58. dakikada gole çok yaklaştı. Tehlikeli gelişen Fenerbahçe atağında Sow, yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu; kaleci Kozacik topu güçlükle çeldi ve gole izin vermedi. Sow dışında da rakip kalede birçok pozisyon bulan Fenerbahçe; kaleci Kozacik'e geçemedi.

Son 10 dakikaya girilirken ileriye çıkan ve Fenerbahçe kalesinde birkaç pozisyon bulan Plzen, tehlike yaratamazken; oyunun temposu düştü ve her iki takım da defansın arkasına atmak istediği paslarla tehlike yaratmak istedi.

Dakikalar 81'i gösterirken Fenerbahçe, aradığı gole Webo ile ulaştı. Gelişen Fenerbahçe atağında sol kanattan Gökhan'ın ortasına Sow kafayla vurdu, kaleci Kozacik bu pozisyonda da başarılı olurken, top Webo'nun önüne sekti. Boş kaleye topu kafayla gönderen Webo, takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken; Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder