4 Mart 2013

Fenerbahçe'den sert açıklama!

Beşiktaş derbisinin ardından hakem Mete Kalkavan'ın yönetimini beğendiğini söyleyen MHK Başkanı Zekeriya Alp'e sert tepki gösteren ve istifaya çağıran sarı lacivertliler, TFF'ye olan güvenlerinin de azaldığı uyarısında bulundu.


Fenerbahçe savaş baltalarını çıkardı! Sarı lacivertli kulüp, Beşiktaş derbisinin ardından MHK Başkanı Zekeriya Alp'i istifaya davet etti. Çok sert bir açıklama yayınlayan Fenerbahçe Yönetimi, Alp'in MHK Başkanlığı'na layık olmadığını savunarak görevden ayrılmasını ya da görevden alınmasını isterken, TFF'ye güvenlerinin de azaldığı uyarısında bulundu.

Beşiktaş derbisinde nizami gollerinin sayılmadığını ve Beşiktaş'ın ilk golünde yanlış bir kararla serbest vuruş verildiğini savunan Fenerbahçe Yönetimi, hakem Mete Kalkavan'dan çok MHK Başkanı Zekeriya Alp'e öfkeli! Alp'in derbi sonrası bir programda, Mete Kalkavan'ın yönetimini beğendiği yönündeki açıklamalarına Fenerbahçe'den çok sert tepki geldi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama, "Öncelikle; rakibimiz Beşiktaş’ı aldığı galibiyetten dolayı kutluyor, emeklerine duyduğumuz saygıyı buradan yineliyoruz" sözleriyle başlarken; sonrasında hakem Kalkavan ve MHK Başkanı Alp'e tepki gösterildi.

Hakem Kalkavan'ın maçın sonucunu doğrudan etkilediğinin öne sürüldüğünü açıklama "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na azalarak da olsa sürmekte olan güvenimizin devamı ile birlikte MHK Başkanı Zekeriya Alp’i istifaya davet ediyoruz" denildi.

Zekeriya Alp'in yakın zamanda "Benim geçmişteki Beşiktaşlılığım inkar edilemez. Yıllarca futbol oynadım, yöneticilik yaptım. Tüm kulüplere eşitim ama hakem hatalarını ben de görüyorum. Üç büyüklere bakarsak en çok Beşiktaş’a rastlıyor" şeklinde; derbi sonrasi ise yine bir televizyon kanalında "Mete Kalkavan’ın maç yönetimini beğendiği" yönünde konuştuğunun hatırlatıldığı Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle son buldu:

"Zamansız, çelişkili ve işgal ettiği makama yakışmayan açıklamalarının ötesinde Türk Futbolunun en hassas kurumunlarından birinin başındaki bir kişiye yakışmayan ve Türk Futbolunun marka değerini hiçe sayarcasına tarafsızlık ilkesinden bir haber olan bu zatın, acilen ’kendisinin de farkında olduğu üzere’ layık olmadığı bu görevden ivedilikle ayrılmasını ya da gerekli makamlarca ilişiğinin kesilmesini, talep ediyoruz"

0 yorum:

Yorum Gönder