1 Ağustos 2012

Fener Romanya'ya bıraktı

Fenerbahçe, Vaslui karşısında öldü öldü dirildi. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında avantajlı bir skor için sahaya çıkan sarı lacivertliler, ilk maçta beklediği skoru elde edemedi. 74'te şoke giren Sarı Kanarya 89. dakikada Bekir'in golüyle tur umutlarını taze tuttu.


Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında konuk ettiği Vaslui'ye 1-1 berabere kaldı. Rumen rakibi önünde hücuma çıkmakta zorlanan sarı lacivertliler rövanş öncesi kırmızı alarm verdi. İlk yarıda kaleyi bulan bir şut bile atamayan Fenerbahçe, 74. dakikada Antal'ın golüne engel olamadı. Son dakikalarda baskısını iyice artıran Fenerbahçe 89. dakikada Bekir'in golüyle rövanş için umutlandı.

Sarı-lacivertliler, yeni sezon için yaptığı kamplar ve yurt dışındaki hazırlık maçlarının ardından, Avrupa kupası mücadelesinde Kadıköy'de taraftarıyla buluştu.

Geçen sezon ''Futbolda şike'' soruşturması sürecinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilen sarı-lacivertli ekip, yaklaşık 2 yıllık bir aranın ardından Avrupa kupası mücadelesine çıktı. Fenerbahçe, bundan önceki son Avrupa kupası maçını, 26 Ağustos 2010'da UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde Yunanistan'ın PAOK takımıyla yine Kadıköy'de yapmıştı.

KOCAMAN'IN TERCİHİ SEMİH
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Vaslui karşısında forvetteki tercihini Semih Şentürk'ten yana kullandı. Rumen ekibine karşı Semih'i ilk 11'de sahaya süren Kocaman, Moussa Sow'a yedekler arasında yer verdi. Takımın diğer forveti Bienvenu da yedek kaldı

YENİ TRANSFERLER SAHNE ALDI
Sarı-lacivertli ekibin yeni sezon için kadrosuna kattığı Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçlarına çıktılar.

Egemen Korkmaz savunmanın ortasında, Hasan Ali Kaldırım sol bekte, Mehmet Topal orta alanda ve Kuyt da orta alanın sağında görev yaptılar.

Yeni transferlerden genç futbolcu Salih Uçan, maçın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı.

YILDIRIM'A BÜYÜK İLGİ
''Futbolda şike'' davasında bir yıla yakın süre tutuklu kaldığı için takımından uzak kalan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vaslui maçıyla birlikte protokol tribünündeki yerini aldı.

Karşılaşmanın başlamasından önce bütün tribünler Aziz Yıldırım için tezahüratlar yaparken, tribündeki yerinden ayağa kalkan Yıldırım, taraftarları selamladı.

Maç öncesi stat önünden geçen Yıldırım'ın yanına doğru koşan taraftarlar, başkana sevgi gösterilerinde bulundu.

VOLKAN İLK YARININ EN İYİSİYDİ
Kendi sahasında stadı dolduran taraftarının önünde yaptığı ilk maça avantajlı bir skor almak için çıkan Fenerbahçe, ilk yarıda etkili olamadı. Baskılı oynayan rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan sarı-lacivertliler, ilk korner atışını 25. dakikada kullanabildi. İlk yarıda kaleyi bulan bir şut bile atamayan Fenerbahçe, rakip atakları karşısında zaman zaman kalesinde tehlikeli pozisyonlar verdi. İlk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamayan sarı-lacivertliler, devreyi 0-0 berabere tamamladı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe'den daha iyi başlayan Romanya'nın Vaslui takımı savunmasında açık vermezken, ilk 15 dakikada rakip kalede iki gol pozisyonu üretti. Deplasmanda oynamasına karşın açık bir futbol ortaya koyan Vaslui, 23, 24 ve 31. dakikalarda önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının sonunda 45. dakikada Sanmartean ile gole yaklaşan Rumen ekibi, aradığı golü bulamadı.

İkinci yarıda bir türlü hücumda çoğalamayan temsilcimiz net fırsatlara girmekte zorlandı. İlk isabetli şutunu 71. dakikada çeken sarı lacivertliler 75. dakikada Antal'dan yediği golle şoke oldu.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe'nin baskısı sonucu değiştirmedi ve Vaslui karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Bu maçın rövanşı önümüzdeki hafta Romanya'da yapılacak.

FENERBAHÇE-VASLUİ
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Antonio Lahoz

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal, Cristian, Kuyt, Stoch, Alex, Semih(Dk. 46 Mehmet Topuz)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

VASLUI: Coman, Varela, Antal, Milanov, Salageanu, Charalambous, Stanciu, Caue, Sanmartean, N'Doye, Niculae
TEKNİK DİREKTÖR: Şudumica

SARI KARTLAR: Egemen, Cristian, Alex
GOLLER: DK. 75 Antal, Dk. 89 Bekir

0 yorum:

Yorum Gönder