23 Ağustos 2012

Trabzon kilidi açamadı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Macaristan'ın Videoton takımı ile karşılaştı. Bordo mavililer, Videoton'un kapanan savunmasını aşmayı başaramazken karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.


UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Macaristan'ın Videoton takımını ağırladı.

Konuk ekip Videoton'un oyunu kendi sahasında kabul ettiği ve Trabzonspor’un da gol yollarında etkili olamadığı karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. Turu geçen takımın belli olacağı rövanş karşılaşması 30 Ağustos Perşembe günü Macaristan’da oynanacak.

Trabzonspor, Onur, Serkan, Bamba, Giray, Celustka, Zokora, Sapara, Colman, Volkan Şen, Olcan ve Halil Altıntop ilk 11’i ile çıkarken; konuk ekip Videoton da Bozoviç, Brachi, Vinicius, Caneira, Tavares, Blazs Toth, Mitraviç, Balufo, Sandor, Oliveira ve Torghelle 11’i ile sahada yer aldı.

Seyircisi önünde oynadığı karşılaşmada avantajlı bir skor elde etme için sahaya çıkan Trabzonspor, ilk yarıda baskılı bir oyun ortaya koydu. Kontrollü bir oyun sergileyen rakibinin kapanan savunmasını aşmakta zorlanan bordo mavililer, 35. dakikada Sapara’nın kullandığı serbest vuruşla ile gole yaklaştı; ancak skoru değiştiremedi.

Trabzonspor’da rakibiyle çarpıştıktan sonra oyuna devam edemeyen Volkan Şen, 42. dakikada yerini Yasin Öztekin’e bıraktı.

Oyunu kendi sahasında kabul eden ve sahasından hızlı çıkarak Trabzonspor’un kalesinde etkili olmaya çalışan Videoton’un da  son vuruşlarda etkisiz olmayısla birlikte takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Trabzonspor ikinci devreye Colman’ın yerine Alanzinho’yu oyuna alarak başladı. Videoton’un kapanan savunmasını açmak için rakip sahaya yerleşen bordo mavililer, pozisyon üretmekte zorlandı. Yakaladığı fırsatlarda kaleci Bozovic’i aşamayan temsilcimiz, skoru lehine çeviremedi.

Bordo mavililerde Giray Kaçar, 74. dakikada yerini Mustafa Yumlu’ya bıraktı. Kalan bölümde de Trabzonspor’un baskısı sonuç vermezken, Videoton da yakaladığı az sayıdaki fırsatı değerlendiremedi ve karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.

TRABZONSPOR 4 FARKLI İSİMLE SAHAYA ÇIKTI
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında Macaristan'ın Videoton takımını konuk eden Trabzonspor, ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçından daha farklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Ligin ilk haftasında 1-1 berabere biten Kardemir Karabükspor maçı 11'inden 4 farklı oyuncu Videoton karşısında takımda görev aldı.

İlk hafta takımda yer almayan kaleci Onur, Fildişi Sahilli oyuncu Bamba, Arjantinli oyuncu Colman ile Halil Altıntop, Videoton maçı 11'inde kendilerine yer buldu.

TOLGA'NIN YERİNE ONUR
Trabzonspor'da geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 2. turunda PSV Eindhoven ile oynanan rövanş maçında kırmızı kart görerek cezalı konumuna düşen Tolga Zengin'in yerine Onur Recep Kıvrak görev yaptı.

Sezon öncesi Orduspor ile oynanan hazırlık maçında kaleye geçen ancak ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında yedek bekleyen Onur Recep Kıvrak, 23 Şubat'ta oynanan PSV Eindhoven maçının ardından 6 ay sonra bir Avrupa maçında sahaya çıktı. Tolga'nın yokluğunda ise takım kaptanlığını Serkan Balcı yaptı.

Teknik direktör Şenol Güneş orta alanda ise Kardemir Karabükspor maçında cezası nedeniyle oynayamayan Arjantinli oyuncu Colman'a görev verdi. Kardemir Karabükspor maçında Celustka ile çarpışarak sakatlık geçiren Soner'i riske etmeyerek kadroya almayan Güneş, Colman'ın yanında Sapara'yı oynattı.

Sezon başında İngiltere'nin Liechester City takımından transfer edilen ve Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Bamba da Mustafa Yumlu'nun yerine sahada yer alarak yeni takımıyla ilk maçına çıktı.

TRİBÜNLER DOLDU
Bu sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk resmi maçına çıkan Trabzonspor'un karşılaşmasına bordo-mavili taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 23 bin dolayında bordo-mavili taraftar, stat tribünlerini doldurarak bordo-mavili takıma destek verdi.

Misafir takım tribünde de 26 Macar taraftar, Trabzon deplasmanına gelerek takımlarını yalnız bırakmadılar.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve bordo-mavili kulübün yönetim kurulu üyeleri birlikte protokol tribünden karşılaşmayı izledi.

1050 GÜVENLİK GÜVENLİK MENSUBU
Trabzonspor ile Videoton arasında karşılaşmada yoğun güvenlik önlemleri alınırken maçta 650'si resmi, 400'ü özel olmak üzere toplam bin 50 güvenlik mensubu görev yaptı.

Karşılaşma öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan maçta uyulması gereken kuralları içeren broşür bordo-mavili taraftarlara dağıtıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder