8 Haziran 2012

Açılışta kazanan yok!

Avrupa Şampiyonası'nın açılış maçında Polonya ile Yunanistan Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan mücadelede maçın her iki yarısında attıkları karşılıklı gollerle puanları paylaştı: 1-1.


Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenlediği 14. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan Polonya-Yunanistan maçıyla start aldı. Ev sahibi Polonya ile 2004 Avrupa Şampiyonu Yunanistan arasındaki açılış maçı hızlı başladı. Taraftar desteğini arkasına alarak maça başlayan Polonya, maçın 17. dakikasında Robert Lewandowski ile aradığı golü buldu. Konuk ekip Yunanistan, karşılaşmanın 44. dakikasında Sokratis'in kırmızı kart görmesi sonrasında 10 kişi kaldı. Yakaladığı pozisyonlardan yararlanamayan Polonya, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarısına eksik olmasına rağmen istekli başlayan Yunanistan, maçın 51. dakikasında Dimitrios Salpingidis'in attığı golle skora denge getirdi. Beraberlikten sonra da ataklarını devam ettiren konuk ekip, maçın 69. dakikasında Polonyalı kaleci Szczesny'nin Salpingidis'i düşürmesi sonucu penaltı kazandı. Bu dakikadan sonra ev sahibi Polonya da 10 kişi kaldı. Yunanistan, 71. dakikada Karagounis'in ayağından penaltı vuruşundan yararlanamayarak üstünlük şansını kaçırdı. Maçın kalan zaman diliminde başka gol olmayınca turnuvanın açılış maçı 1-1 beraberlikle tamamlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder