16 Eylül 2012

Aslan Antalya fobisini bozdu

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında M.P. Antalyaspor'a konuk olan Galatasaray, son yıllarda yenmekte zorlandığı rakibini Elmander, Amrabat, Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un golleriyle 4-0 mağlup etti.


Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında lider Galatasaray, deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızlılar, Elmander, Amrabat, Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un golleriyle deplasmanda M.P. Antalyaspor'u 4-0 mağlup etti.

Fatih Terim'in 11’i: Muslera, Eboue, Semih, Cris, Hakan Balta, Aydın, Selçuk, Melo, Amrabat, Elmander ve Umut Bulut oldu.

Ev sahibi Medical Park Antalyaspor'un 11'i ise: Ndjock, Deniz Barış, Koray Arslan, Veselin Minev, Nikola Zizic, Ismail Aissati, Uğur İnceman, Zeki Yıldırım, Lamine Diarra, Isaac ve Tita.

Karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların vuruşuyla başladı. İlk dakikalarda iki takımda kontrollü bir oyun sergiledi. Galatasaray'da Amrabat sol kanatta kazanılan taç atışını bekletmeden kullandı, Elmander kaleci ile karşı karşıya kaldı ve İsveçli futbolcu sarı-kırmızılıları 10. dakikada 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Ev sahibi takım 24. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Ismail Aissati, ceza sahasına yakın bölgede topla buluştu ve uzaktan sert bir şut gönderdi fakat top yandan az farkla auta çıktı.

27. dakikada Hakan Balta, Koray Arslan'a yaptığı faul sonrasında maçın ilk sarı kartını görürken, MP Antalyaspor'da faul sonrası itiraz eden Deniz Barış 41. dakikada sarı kartı gören isim oldu.

Galatasaray ilk yarının uzatma dakikalarında Melo'nun pasıyla orta saha çizgisine rakip bölgede topla buluşan Amrabat topu rakip kaleye kadar taşıdı, ceza sahasına girdiği anda sol ayağıyla sert bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturdu. Sarı-kırmızılılar böylece deplasmanda 2-0 öne geçti.

Uzatma dakikalarının son saniyelerinde Isaac Promise, ceza sahası içinde Muslera'nın bileğine bastı ve Yunus Yıldırım tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Pozisyon sonrası Yunus Yıldırım ilk yarıyı bitiren düdüğünü çaldı ve Galatasaray devreyi 2 farklı üstünlükle kapatırken ev sahibi ekip ilk yarıyı 10 kişi noktaladı.

İkinci yarıya başlayan M.P. Antalyaspor'da teknik direktör Mehmet Özdilek, ikinci yarıya değişiklik hakkını kullanarak başladı. Ömer Şişmanoğlu, Ismail Aissati'nin yerine oyuna giren isim oldu.

49. dakikada Elmander bir pozisyon sonrası yerde kaldı ve oyuna devam edemedi. Burak Yılmaz, ilk golün sahibi Elmander'in yerine oyuna dahil oldu. 2 dakika sonra Selçuk'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz topu göğsüyle kontrol edip sağ ayağıyla sert bir şut gönderdi fakat yan direğe çarpan top ceza sahasının dışına yöneldi ve sonrasında savunma topu uzaklaştırdı.

Oyuna çabuk ısınan Burak Yılmaz, kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti ve direk kaleyi düşündü. Yan direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Galatasaray skoru 55. dakikada 3-0 yaptı.

M.P. Antalyaspor, Tita'nın serbest vuruştan ortasında Diarra kafa vuruşunu yaptı fakat top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü ve ev sahibi ekibin farkı azaltma adına gol girişimi 64. dakikada sonuçsuz kalmış oldu.
68. dakikada iki takımda değişiklik yaptı. M.P. Antalyaspor'da Tita ve Diarra çıkarken Mehmet Eren ve Emrah Başsan oyuna dahil oldu. Galatasaray'da ise Aydın Yılmaz yerini Yekta Kurtuluş'a bıraktı.

Karşılaşmanın 76. dakikasında Selçuk'un savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Yekta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti fakat Ndjock gole izin vermedi. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırıyor. Bu pozisyonun hemen ardından Nordin Amrabat, Yekta'nın pasıyla sol kanatta topla buluştu ve rakibini geçip sert bir şut çekti ancak Ndjock iyi uzanarak gole izin vermedi. 79. dakikada Çağlar'ın yerden pasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Burak gelişine sert bir şut çekti. Ndjock bu pozisyonda da köşeye iyi uzandı ve gole izin vermeyerek Galatasaray'ın üst üste girdiği gol pozisyonları sonuçsuz kaldı.

Maçın uzatma dakikalarında Semih'in pasıyla Burak ceza sahasına girdi ve Ndjock müdahalesini yaptı. Amrabat boşta kalan topu çevirmek istedi fakat yerde kaldı. Umut, altıpas üzerinde takibini sürdürdü ve sol ayağıyla topu tamamlayarak skoru 4-0 yaptı.

Golden sonra Yunus Yıldırım maçın son düdüğünü çaldı ve Galatasaray deplasmanda M.P. Antalyaspor'u 4-0 mağlup etti. Böylece Galatasaray 4. hafta sonunda puanını 10'a yükseltti ve liderliğini korudu. M.P. Antalyaspor ise, 6 puanda kaldı.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: 0 - GALATASARAY: 4
Stat: Akdeniz Üniversitesi
Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Nihat Mızrak
Medical Park Antalyaspor: Sammy, Koray, Ziziç, Deniz Barış, Minev, Uğur İnceman, Zeki, Isaac, Tita (Dk. 66 Mehmet Eren), Aissati (Dk. 46 Ömer), Diarra (Dk. 67 Emrah)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Cris, Hakan Balta (Dk. 73 Çağlar), Aydın (Dk. 68 Yekta), Selçuk, Melo, Amrabat, Umut, Elmander (Dk. 48 Burak Yılmaz)
Goller: Dk. 10 Elmander, Dk. 45 Amrabat, Dk. 55 Burak Yılmaz, Dk. 90 Umut (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 45 2 Isaac (Medical Park Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 41 Deniz Barış, Dk. 62 Tita, Dk. 61 Ömer (Medical Park Antalyaspor), Dk. 26 Hakan Balta, Dk. 63 Cris (Galatasaray)

0 yorum:

Yorum Gönder