26 Ekim 2012

Gladbach dengeleri bozdu!

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda temsilcimiz Fenerbahçe'nin gruptaki rakipleri Borussia Mönchengladbach ile Marsilya, Borussia Park'ta karşılaştı. Mücadeleyi, Alman temsilcisi, Flip Deams ve Peniel Mlapa'nın golleriyle 2-0 kazandı.


UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda geçen hafta sahasında Fenerbahçe'ye karşı hezimete uğruyan Borussia Mönchengladbach, Almanya'da Marsilya'yı Flip Deams ve Peniel Mlapa'nın golleri ile 2-0 mağlup etti.

Maça hızlı başlayan taraf Marsilya oldu. 15. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda altıpas çizgisi üzerinde Remy'nin kafa vuruşu az farkla dışarı gitti.

İlerleyen dakikalarda oyunda dengeyi kuran Mönchengladbach, 28. dakikada Arongo ile gole yaklaştı. Arango'nun ceza sahası dışından vurduğu sert şut kalenin üstünden auta çıktı.

Dakikalar geçtikçe rakip kaledeki etkisini arttıran Alman temsilcisi 33. dakikada bir dönem Gençlerbirliği forması da giyen Filip Deams'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarının geri kalan kısmında başka gol olmazken Mönchengladbach soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarının büyük bir kısmı ev sahibi ekibin kontrolünde geçerken Alman temsilcisini Marsilya karşısında rahatlatan gol Peniel Mlapa'nın müthiş golü ile geldi. 67. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Mlapa, mükemmel bir vuruşla topu ikinci kez Marsilya ağlarına gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Maçın geri kalan kısmında topa daha çok sahip olan Mönchengladbach, rakibine pozisyon şansı tanımazken sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuç ile grupta ilk galibiyetini alan Mönchengladbach, puanını 4'e çıkarırıken, Fransız temsilcisi 4 puanda kaldı.

0 yorum:

Yorum Gönder